Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Seyhan’a hizmet için ‘yasak’ yok!

Seyhan’a hizmet için ‘yasak’ yok!

Seyhan’a hizmet için ‘yasak’ yok!

Seyhan Belediyesi, yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgini önlemleri kapsaminda üçüncü kez getirilen hafta sonu kisitlamasinda klasik Belediyecilik hizmetlerini yogunlastirirken, evde kalan vatandaslara “Seyhan Belediyesi Youtube Kanali” araciligiyla yapilan canli yayinlarla alternatif eglence imkâni sunuldu.

Seyhan Belediyesince, Baskan Akif Kemal Akay’in “kisitli günlerde halka dokunan hizmetlerin artirilmasi” talimati çerçevesinde sürdürülen is ve islemler çesitlendirilerek artiriliyor.

 

“PANDEMI SARTLARINA ÖZEL HIZMET”

Seyhan Belediyesi ekiplerince pandemi sartlarina göre sekillenen hizmetler halkin takdirini kazaniyor. Ekipler, normal günlerde yogun olan sokaklarda asfalt yenileme ve sagliklastirma ile parke döseme çalismasini,  Ihtiyaç sahiplerine gida yardimi yapilmasini,  yakinlarinda Covid-19 çikan ve kendilerinde süphe duyan bireylere “Pozitif Taksi” uygulamasini rutin olarak sürdürdü. Kurulan özel ekipleri ise ilçe genelinde apartmanlarin ortak kullanim alanlari ile Covid-19 hastasi çikan evlerde dezenfeksiyon hizmetini araliksiz devam ettirdi.

 

KISITLI GÜNLERDE VERILEN HIZMET ÇESITLENDIRILDI

Seyhan Belediyesi ekipleri, rutin çalismalarin disinda her kisitlama günlerinde oldugu gibi kedi-köpek ve güvercinler için besleme çalismasi yapti. Bu çalismaya su kenarlarinda yasayan kazlar da dâhil edildi. Belediye ekipleri sokakta yasayan evcillestirilebilen tüm canlilara besleme çalismasi yaparak, kisitlama günlerinde aç kalmalarini önledi.

 

EVDE KALAN VATANDASA ALTERNATIF EGLENCE

Seyhan Belediyesince kurulan ‘Seyhan Belediyesi Youtube kanali’ ise kisitli günlerde evde kalan halka alternatif eglence ve spor imkâni sundu. Sabah sporlari, çocuklar için “Ah su mikroplar” adli tiyatro oyunu ve Marakas etkinligi, siir ve davul sovlar Seyhan Belediyesi Youtube kanalindan canli yayinlanarak halka alternatif eglence imkâni saglandi.

 



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli